Thursday 20th December, 2018

Happy Christmas everyone! Thank you for all of you hard work this term and for all of your help when moving classrooms. You made it fun and I can’t wait to see you all there in 2019! Please make sure you complete all of the home learning set:

Arithmetic: For question 28o… is it true or false?

Spellings:

Please make sure you know as many of these spellings as possible. We shall carry on learning different spelling rules each week, but these are some suggested to learn by the Department for Education:

SPaG:

Have a go at this SPaG activity, write your answers in the comment section.

Home Learning:

Please complete all of the home learning by Friday 11th January:

Have a wonderful Christmas and Happy New Year,

Miss Murphy

14 thoughts on “Thursday 20th December, 2018

  1. Arithmetic:
    27o) 15 x 5.5 = 82.5
    27p) 15 x 7.3 = 109.5
    28o) True
    28p) 3.6 x 40 = 144

    SPaG:
    ‘Climbed’ is a verb.
    ‘Ball’ is a noun.
    ‘Box’ is a noun.
    ‘Flowers’ is a noun.
    ‘Ate is a verb.
    ‘Ran’ is a verb.

  2. Merry Christmas Miss Murphy I hope you have had a lovely Christmas with your family

    Arithmetic

    27o) 15×5.5=82.5
    27p) 15×7.3=109.5
    28o) 6.9×20=138
    yes they were correct .
    28p) 3.6×40=144

    SPAG
    1 It is a verb because it is describing what the spider is doing.
    2) It is a noun because it is describing what Peter is plying with.
    3) it is a noun because it is describing what the cat slept in .
    4) Flowers is a noun , because it is saying what is .
    5) Ate, is a verb because it is describing what she did .
    6) ran is a verb because it is describing what the dog did.

  3. Merry Christmas and Happy New Year 6LM!
    Here are the blog challenges:

    Maths
    27o) 15
    27p) 15
    28o) True
    28p)144

    Spag (Going across)
    Verb
    Noun
    Noun
    Noun
    Verb
    Verb

  4. Arithmetic
    1.82.5
    2.109.5
    3.true
    4.144
    SPaG
    Verb
    Noun
    Noun
    Noun
    Verb
    Verb
    Thank you everyone for helping each other when moving classrooms.
    Hope to see you back at school again!👍🌍

  5. A)15 times 5.5=82.5
    B)15 times 7.3=109.5
    C)This multiplication is true because if you do 20 times 6 then you get 120 and if you do 20 times 0.9 then you get 18 and when you add them together then you get 138.
    D)3.6 times 40=144

    Spellings and Grammar

    1.a)Climbed is a verb.
    1.b)Ball is a noun.
    1.c)Box is a noun.
    1.d)Flowers is a noun.
    1.e) Ate is a verb.
    1.f)Ran is a verb.

  6. Here are my arithmetic questions:
    1:33.0
    2:14.8
    3:yes but it needs a decimal point
    4:14.4
    My SPAG answers:
    1:verb
    2:noun
    3:noun
    4:noun
    5:verb
    6:verb
    I’m really happy that I have completed level 17 on lexia and only have one more level left till I have completed lexia!

  7. Climbed=verb
    Ball=noun
    Box=noun
    Flowers=noun
    Ate=verb
    Ran=verb

    I think it might be wrong because it only gives me the option of verb in the last section.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.